"Toegankelijkheid Nu". Live stream of evenement op de Frankfurter Buchmesse

Elke uitgever die in 2025 zijn e-boeken in Europa verkoopt en alle actoren in de toeleveringsketen van e-publishing zullen de Europese toegankelijkheidswet moeten naleven. De Federation of European Publishers (FEP), de International Publishers Association (IPA) en de World Intellectual Property Organization (WIPO) organiseren een evenement over dit thema tijdens de Frankfurter Buchmesse, 's werelds grootste vakbeurs voor de uitgeversbranche.

Het evenement wordt ook georganiseerd in samenwerking met Aldus UP, het Europese netwerk van boekenbeurzen dat de internationalisering van de boekensector en de innovatie van het formaat van boekenbeurzen bevordert.
 "TOEGANKELIJKHEID NU: BENT U KLAAR VOOR DE EUROPESE TOEGANKELIJKHEIDSWET IN 2025?"
In deze praktische sessie komen internationale toegankelijkheidsexperts bijeen die u alles zullen vertellen wat u moet weten over de act en hoe u compliant kunt zijn.
Woensdag 20 oktober, 15.00 uur, Live stream op buchmesse.de
 Onderwerpen en sprekers
In juni 2025 wordt de Europese toegankelijkheidswet van kracht, die elke uitgeverij die zaken doet in Europa verplicht haar e-boeken in toegankelijke formaten beschikbaar te stellen. Het seminar zal zich richten op twee vragen: wat moeten uitgevers doen en hoe kunnen ze dat doen? James Taylor, directeur communicatie van IPA, leidt een panel met gasten: Laura Brady van House of Anansi, Rachel Comerford van Macmillan Learning en Cristina Mussinelli van Fondazione LIA.
 
Tijdens dit evenement zullen WIPO en Accessible Books Consortium de namen onthullen van de winnaars van editie 2021 van ABC International Excellence Award for Accessible Publishing.